Digitális Iskola
Csaholci Általános Iskola
Jó Szóval Oktasd, Játszani is Engedd!

Határtalanul


 HAT-18-01-2018-0259                                                                           

”Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen”

Csaholc – Élményekben gazdag, feledhetetlen emlékeket nyújtó tanulmányi kiránduláson vettek részt a Csaholci Általános Iskola tanulói a Határtalanul! program keretében, melynek mottója: ”Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen”.

Tanulóink meglátogatták Erdély gyönyörű tájait, valamint a történelem kiemelkedő helyein emlékeztek a múltra. A tanulmányi út a kirándulás mellett feladatokkal is járt, mivel a gyerekeknek a látottakkal különféle feladatokat kellett megoldaniuk. A diákok élvezték az utazás minden pillanatát – ez látszott az igényes feladatmegoldásoknál is. A csaholciak ajándékokkal kedveskedtek a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott otthonok kis lakóinak. Élményekben gazdagon, kibővült történelmi ismeretekkel és magyarságunkban megerősítve tértek haza az anyaországba.

 

      

 

HAT-19-01-0500                                                                 
 
A magyarság útjain
 

Intézményünk tanulói a Határtalanul pályázat keretében a Vajdaság területén barangolhattak négy felejthetetlen napon keresztül.

A hosszú utazás fáradalmai nem szegték kedvét a maroknyi csapatnak és hatalmas lelkesedéssel vágtunk neki a délvidéki tájunk megismerésének. Élmény volt látni Szabadka és Újvidék gyönyörű belvárosát, a falvak magával ragadó hangulatát és a természet háborítatlan szépségeit. Felkerestünk egy magyar iskolát, ahol megismerkedtünk az ottani gyerekekkel kiselőadások formájában, illetve személyes beszélgetéseken keresztül, majd egy nagyszerű és izgalmas foci mérkőzés tette felejthetetlenné a találkozót.

A négy nap hamar elszállt, és élményekkel teli térhettünk haza!

   

  

 Keresés

Kezdő oldal